Werkwijze

Uw tuinwensen

Op afspraak kom ik bij u thuis. In dit eerste gesprek neem ik uitgebreid de tijd om te luisteren naar uw tuinwensen en ideeën voor de nieuwe tuin en het ontwerp. Wilt u een speelplek voor de kinderen en een kindvriendelijke tuin, een gazon of misschien kunstgras, een moestuin, een vijver, een veranda? Gaat u voor een onderhoudsarme tuin of houdt u juist van veel planten en tuinieren? Afhankelijk van uw budget en de afmeting van uw tuin is alles mogelijk!

Uw smaak

Misschien heeft u een moodboard gemaakt op Pinterest of plaatjes uit een tijdschrift geknipt. Ik vind het belangrijk dat de tuin aansluit bij uw woning en de omgeving, maar het allerbelangrijkst bent u. Uw persoonlijke smaak is de rode draad in het nieuwe tuinontwerp! We bekijken de mogelijkheden en de situatie. Door vragen te stellen en eventueel voorbeelden van tuinen te laten zien, wordt steeds duidelijker hoe uw ideale tuin eruit moet gaan zien. Een goed tuinontwerp is maatwerk!

Prijsopgave

Tijdens dit gesprek geef ik u een prijsopgave voor het tuinontwerp. Als u zich kunt vinden in dit voorstel, ga ik aan de slag. Ik meet de tuin uitgebreid op en maak foto’s van de bestaande situatie. Binnen een aantal weken hebben we een tweede afspraak bij u thuis. Ik neem de laptop mee en we lopen samen stap voor stap door het ontwerp. In het 3d tekenprogramma op de laptop kunnen we virtueel door de tuin lopen en het ontwerp van alle kanten bekijken en eventueel wat veranderingen aanbrengen. Mede door uw input komt het definitieve ontwerp tot stand.

Plattegrond en 3D beelden

Naar aanleiding van mijn bezoek mail ik naderhand vaak nog even een filmpje met de laatste aanpassingen. Per post krijgt u een beschrijving van het ontwerp, de 3D beelden (digitaal, incl. filmpje) en de geprinte plattegrond op schaal. Met deze plattegrond en de overige documentatie kunt u bij één of meer hoveniers offerte voor de aanleg opvragen. Als u wenst kan ik u ook in contact brengen met een hovenier.

Werkwijze

De werkwijze nog even op een rijtje:

  • vrijblijvend gesprek aan huis en offerte
  • 2e gesprek aan huis: bespreken concept ontwerp
  • Definitief ontwerp en plattegrond, beplantingsplan (optioneel), verlichtingsplan (optioneel)

Interesse?

Wilt u weten wat Beleef Buiten voor u kan betekenen? U kunt mij bellen voor een afspraak. Mijn telefoonnummer is  06 44 78 42 14  Een berichtje per WhatsApp sturen mag natuurlijk ook.

U kunt natuurlijk ook mailen naar info@beleef-buiten.nl of het contactformulier invullen.