Tuin op maat

Wensen

Wellicht heeft u ideeën over hoe uw nieuwe tuin of buitenruimte eruit moet komen te zien. Vaak is dit ook niet meer dan een bepaald gevoel.  Een ding is zeker: U wilt een tuin op maat, persoonlijk en niet iets dat iedereen al heeft. Door een bezoek bij u thuis wordt duidelijk wat u voor ogen heeft en wat bij u past.  Samen gaan we uw wensen inventariseren. Door goed te kijken en te luisteren en vooral door veel vragen te stellen krijg ik een steeds completer beeld van uw droomtuin.

Moodboard

Zet uw gedachten/wensen alvast op papier en ga uit van een onbeperkt budget. Schrappen in deze lijst kan altijd nog! Bladeren in relevante tijdschriften en eventueel het maken van een ‘moodboard’ – bijvoorbeeld in Pinterest – kan een heel nuttig hulpmiddel zijn. Wees reëel: Als de ruimte in de tuin beperkt is, kan het een goed idee zijn om de trampoline te vervangen door een schommel aan de pergola.

Beelden spreken vaak meer dan woorden, zeker als men een bepaald gevoel duidelijk wil maken. En juist dit gevoel: daar gaat het om! Een tuin moet je ervaren, beleven. Beleef het buitengevoel in uw eigen tuin. Alvast ideeën opdoen? Ga naar het fotoboek.

3D tuinontwerpen

Het eerste jaar tekende ik alle ontwerpen met de hand. Al snel werd duidelijk dat veel mensen zich vanaf papier niet kunnen voorstellen hoe de tuin in het echt zou worden. Ik wilde klanten graag een beter en realistischer beeld kunnen laten zien van hun nieuwe tuin. Sinds ik met de computer ontwerp is dit geen probleem meer. Ik laat op de laptop het ontwerp in 3D zien. We kunnen virtueel door de tuin lopen of als een vogel er overheen vliegen. Klanten kunnen hun nieuwe tuin daardoor helemaal voor zich zien en kunnen niet wachten tot ze van hun nieuwe tuin kunnen genieten!

Gevoel voor ruimte, vormgeving, kleuren, materiaal en de mens zijn de sleutelwoorden die dit beroep zo boeiend maken. Een enkele keer is het best een puzzel om een ontwerp te maken dat aansluit bij de wensen van de klant, de omgeving en het huis, maar het lukt altijd! Het geeft ontzettend veel voldoening als klanten helemaal tevreden zijn met het ontwerp. Soms krijg ik als de tuin is aangelegd een bedankje met wat foto’s. Dat is heel erg leuk natuurlijk!

Ik hoop nog heel veel mensen blij te kunnen maken met het ontwerpen van hun droomtuin.

Meer tuinen bekijken?  Klik hier voor het fotoboek